Nuttige websites

navigation_sitewide_header

readspeaker_link_text

Nuttige websites

Medipoint is de plek voor advies, uitleen, verkoop en verhuur van zorg- en verpleeghulpmiddelen. Medipoint maakt geen deel meer uit van Thebe, daarom verwijzen we u naar de website >


Wikiwijk Tilburg: een internet platform waar u terecht kunt als u op zoek bent naar informatie, om te communiceren met bekenden of om nieuwe contacten te leggen, om gebruik te maken van diensten of producten te bestellen. Een handig alles-in-één platform dus, voor iedereen in Tilburg.

Overheid

Website van VWS over PGB: Informatie over het PersoonsGebonden Budget vindt u op de site van het ministerie van VWS.
Zorg en ondersteuning thuis
Zorgwijzer.nl : Meer informatie over de Wmo .
GoedVertegenwoordigd.nl: dé wegwijzer voor het regelen en uitvoeren van goede vertegenwoordiging voor familie en naaste als men de regie zelf niet (meer) kan voeren

Mantelzorg en vrijwilligers

• Mantelzorgscan - www.mantelzorgscan.nl: Door het invullen van de Mantelzorgscan van ContourdeTwern krijg je inzicht in de factoren die voor jou als mantelzorger van invloed kunnen zijn op de risico’s van overbelasting. Daarmee kun je zelf nagaan welke acties je kunt ondernemen om de risico’s in de toekomst te verminderen.

www.zorgvoorelkaar.com: Mensen de zorg en hulp bieden die ze verdienen. Dát doet Zorgvoorelkaar. Door mensen met elkaar in contact te brengen, komt vraag naar en aanbod van zorg en hulp samen.

www.mezzo.nl: Familie, vrienden en vrijwilligers bieden vaak zorg aan een hulpbehoevende oudere, gehandicapte of chronisch zieke. De Landelijke vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg 'Mezzo' zorgt voor belangenhartiging, ondersteuning en advies.

Per Saldo: Ook Per Saldo, vereniging van persoonsgebonden budget gebruikers, geeft uitgebreide informatie over alles wat met het persoongebonden budget te maken heeft.

Expertisecentrum Familiezorg, ondersteunt o.a. mantelzorgers in het volhouden van de zorg voor hun naaste.

www.dementiezorg.nl: Deze site is bedoeld voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met mensen met dementie. Dit kan de mens met dementie zelf zijn, maar dit kunnen ook de mantelzorgers, vrijwilligers en professionals zijn.

www.contourtilburg.nl: Voor vrijwilligerswerk en informele zorg.

Wonen

http://www.leystromen.nl/: Woonstichting Leyakkers is een maatschappelijke onderneming. De Leyakkers beschikt over een aantal zorgwoningen in o.a. de gemeente Gilze-Rijen. In een zorgwoning kunt u zelfstandig blijven wonen, waarbij u zorg op maat kunt ontvangen.
Wijkwijs Breda: WijkwijsBreda.nl is een website voor jong en oud in verschillende Bredase wijken. Iedereen met vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, financiën of ontspanning kan terecht op deze site.