Thebe Elisabeth start met Zorg Innovatie Centrum

navigation_sitewide_header

readspeaker_link_text

Thebe Elisabeth start met Zorg Innovatie Centrum

Samenwerkingsverband met Fontys Hogeschool en ROC West-Brabant

Continu verbeteren is een belangrijk thema in de zorg, ook binnen Thebe. Dit geldt niet alleen voor studenten, maar ook voor zorgmedewerkers die al een tijdje meedraaien. Om beide groepen te faciliteren in hun ontwikkeling start Thebe Elisabeth begin volgend jaar met een Zorg Innovatie Centrum (ZIC) op twee afdelingen binnen het woonzorgcentrum. Het doel van het centrum is om de ouderenzorg naar een hoger niveau te tillen.

Na de zomerperiode  starten de voorbereidingen, uiteraard worden cliënten en familie dan ook betrokken en geïnformeerd.

Samenwerking

In samenwerking met studenten van Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid, ROC Midden-Brabant en medewerkers van Thebe wordt het ZIC opgezet. De focus binnen het centrum ligt op onderzoek en innovatie  om zo de zorg voor onze cliënten te verbeteren.

Eerdere ervaringen

Bij verschillende organisaties heeft de ZIC zijn succes al bewezen. Studenten en medewerkers ervaren het als een vruchtbare leer- en werkomgeving waar naast de reguliere zorg tijd is voor onderzoeken, projecten en verbeterplannen. Ook cliënten vinden het een prettige omgeving, omdat er is meer tijd en aandacht voor hen.

Kennisdeling

De kennis en ervaring die opgedaan wordt binnen de ZIC wordt actief gedeeld met andere afdelingen, locaties en teams binnen Thebe.