Gegevens

Adres
Liesboslaan 6
4813 EC Breda

088-1175000

Thebe | Lucia

Woonzorgcentrum Thebe Lucia is een van de oudste zorginstellingen van Breda. Hier kunnen 134 cliënten met dementie of een gerontopsychiatrische aandoening terecht. Dagelijks staat een gespecialiseerd zorgteam klaar om de cliënten de juiste, passende zorg te bieden.

Bij woonzorgcentrum Lucia staat de cliënt centraal. Samen kijken we welke woonomgeving het best bij de cliënt past. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de cliënten hun eigen leven blijven leiden. Waar nodig ondersteunen wij als zorgteam de cliënten natuurlijk graag op het gebied van verzorging, verpleging, begeleiding en welzijn. Thebe Lucia heeft twee afdelingen. Een voor mensen met dementie en een voor mensen met psychische aandoeningen.

Afdeling voor mensen met dementie

Op de afdeling voor mensen met dementie verlenen we zorg en begeleiding in een beschermde omgeving. De deur van de afdeling is gesloten. Per cliënt bekijken we of diegene de afdeling zelfstandig kan en mag verlaten.

Afdelingen voor mensen met psychische aandoeningen

Op de afdeling voor mensen met psychische aandoeningen bieden we ook zorg en begeleiding in een beschermde omgeving. Hier is het wel zo dat de cliënt deze afdeling vaak zelfstandig kan verlaten. De deur is meestal niet gesloten. Dit kan wel gebeuren als de situatie daarom vraagt.

Wilt u alvast een kijkje nemen bij Thebe Lucia? In onderstaande video nemen we u graag mee door ons woonzorgcentrum.

Een kijkje bij Thebe Lucia

Bereikbaarheid

Thebe Lucia ligt aan de Liesboslaan 6 in Breda. Wilt u met het openbaar vervoer naar Thebe Lucia komen? Kijk dan op 9292.nl voor de actuele reisinformatie.

Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Werken bij Thebe Lucia? 

Wil jij graag bij Thebe Lucia komen werken? Klik dan hier voor alle vacatures en solliciteer direct! Kom snel jouw WAUW van Thebe ontdekken.

Meer informatie

Hier vindt u meer informatie over diverse onderwerpen: 

Op locatie Lucia zetten wij ons dagelijks in om de beste zorg te bieden. Wij willen onze zorgkwaliteit continu verbeteren. U kunt daarbij helpen door onze zorg te beoordelen op ZorgkaartNederland.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Patiëntenfederatie Nederland Thebe Lucia is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Bewoners kunnen gebruikmaken van verschillende voorzieningen. Zoals het restaurant, een fysioruimte, een kapsalon en een kapel. Verder kunnen zij een frisse neus halen in een van de vier mooie binnentuinen. In het restaurant kunnen bewoners, familie en wijkbewoners gezellig koffiedrinken met iets lekkers erbij.

Bekijk ook de tarievenlijst met de algemene diensten

Thebe Lucia heeft 3 verblijfsafdelingen voor complexe dementie en 1 afdeling voor een kort verblijf. Ook zijn er 3 afdelingen voor complexe ouderenpsychiatrie, waarvan 1 afdeling zich specifiek richt op het syndroom van Korsakov. Daarnaast is er een woongroep waar cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen.

Diensten

Expertises

Thebe Lucia heeft een groot activiteitenaanbod. Dat aanbod is gericht op de verschillende interesses van de bewoners. Tijdens deze activiteiten staan samenzijn en ontmoeten centraal. We organiseren zowel groepsactiviteiten als individuele activiteiten. Ook bieden wij een zinvolle dagbesteding. Denk hierbij aan tuinonderhoud, houtbewerking en andere creatieve activiteiten.

Bij sommige activiteiten kunnen bewoners meedoen zonder zich hiervoor aan te melden. Denk aan de bingo, een artiestenmiddag en een avond vol film of muziek. Bij een aantal van deze activiteiten kunnen bewoners ook familie uitnodigen. Wij vragen aan hen een kleine bijdrage. Voor sommige activiteiten kan een bewoner zich individueel opgeven. Bijvoorbeeld voor het bakken en bloemschikken.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op enkele veelgestelde vragen:

U betaalt een eigen bijdrage. Die berekent het Centraal Administratie Kantoor (CAK) voor u. Daarnaast besteden wij het wassen en het labelen van de kleding uit. Hiervoor betaalt u ook een bijdrage. Verder vragen wij voor sommige activiteiten een kleine bijdrage.

Nee, familie en vrienden zijn altijd welkom om een bezoekje te brengen. Als u tussen 08.00 uur en 17.00 uur komt, is er iemand bij de receptie aanwezig. In de avonduren maakt een zorgmedewerker de deuren op afstand open voor bezoek.

Er is niemand die de bewoner beter kent dan zijn familie en naasten. Wij verwachten van de familie en naasten dat zij betrokken blijven in het leven van de bewoners. Ook willen we er samen voor zorgen dat de zorg en de dagelijkse activiteiten zoveel mogelijk aansluiten op de wensen en behoeften van de bewoner. Daarnaast zijn er wat praktische verwachtingen. Zoals het schoonmaken van persoonlijke spullen. Thebe is verantwoordelijk voor de schoonmaak van de spullen van Thebe. Denk hierbij aan het bed, de kasten en de ramen.

Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122