Heeft u zorg nodig, maar weet u niet welke zorg bij u past? Of ontvangt u al zorg en wilt u deze zorg evalueren? Dan kunt u een adviesgesprek aanvragen met de wijkverpleegkundige van het buurtteam in uw wijk.
Tijdens het gesprek vertelt u alles over uw situatie, hoe het met u gaat en hoe u zich voelt. Wij kunnen dan goed bepalen welke zorg of hulpmiddelen u nodig heeft om langer zelfstandig thuis te wonen. Soms heeft u een (aanvullende) indicatie nodig. Een indicatie is het vaststellen van de zorg die u nodig heeft. Ook dit regelen wij voor u.
Wanneer kunt u voor een adviesgesprek met de wijkverpleegkundige bij Thebe terecht?
U kunt een adviesgesprek met de wijkverpleegkundige aanvragen als u zorg van het buurtteam nodig heeft, of als u al zorg ontvangt en daarover wilt praten. Wij praten met u over uw situatie en over wat wij kunnen doen om uw situatie te verbeteren. Wij raden u aan om een mantelzorger of naaste uit te nodigen voor het gesprek. Als u geheugenproblemen heeft, is het noodzakelijk dat er een mantelzorger of naaste aanwezig is bij het gesprek.
Vergoeding van uw zorg
De zorg die u ontvangt wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). U betaalt geen eigen bijdrage.
Heeft u al een indicatie Wet langdurige zorg (Wlz), bijvoorbeeld omdat u op de wachtlijst staat voor een woonzorgcentrum? Dan kunt thuiszorg ontvangen, zolang u uw verhuizing afwacht. Wij regelen de aanpassing van uw indicatie. De kosten van de thuiszorg worden vergoed vanuit de Wlz. U betaalt wel een eigen bijdrage. De hoogte van deze bijdrage hangt af van uw inkomen. Meer informatie over deze bijdrage leest u op www.hetcak.nl.
Adviesgesprek verpleegkundige stap voor stap
Stap 1 Adviesgesprek met een wijkverpleegkundige aanvragen
U kunt een adviesgesprek op twee manieren aanvragen: via de website of telefonisch. Als u klikt u op de button ‘Zorg regelen’ kunt u een aanmeldformulier invullen of u belt naar het telefoonnummer. U krijgt dan een medewerker van het buurtteam aan de telefoon. Zij noteert uw gegevens en regelt dat de wijkverpleegkundige u belt om een afspraak te maken.
Wat u van ons mag verwachten
-
Wij nemen contact op
Als u zich heeft aangemeld, nemen wij contact met u om een afspraak te maken voor het adviesgesprek.
-
Stel uw vragen gerust
Heeft u vragen? Dan kunt u ons altijd bereiken via het nummer dat u vindt onder de knop ´'Zorg regelen´.
Wat wij van u verwachten
-
Burgerservicenummer
Voor de aanmelding hebben wij uw BSN-nummer nodig. Dit nummer staat op uw ID-kaart of paspoort. Houd deze bij de hand als u zich aanmeldt.
-
Aanvullende gegevens
Ook hebben wij een kopie van uw paspoort en uw verzekeringsgegevens nodig bij de aanmelding.
Stap 2 Afspraak met de wijkverpleegkundige
De wijkverpleegkundige komt bij u thuis voor het adviesgesprek. Dit gesprek duurt ongeveer 1 uur tot 1,5 uur. Tijdens het gesprek bespreken wij uw hulpvraag. Wij kijken welke zorg en hulpmiddelen u nodig heeft. Het kan zijn dat wij u niet de zorg kunnen bieden die u nodig heeft. In dat geval denken wij actief met u mee en kijken of wij u kunnen verwijzen naar een plek waar ze u wel kunnen helpen.
Wat u van ons mag verwachten
-
Uw indicatie
Wij vragen de benodigde indicaties voor u aan.
-
Levering hulpmiddelen
Wij houden in de gaten of uw hulpmiddelen zijn geleverd.
-
Wij brengen u in contact met andere instellingen
Wij nemen contact op met andere instellingen of disciplines als dat nodig is.
Wat wij van u verwachten
-
Tekenen zorgovereenkomst
Als u zorg nodig heeft, maken wij een zorgovereenkomst op. Deze overeenkomst ondertekent u aan het eind van het adviesgesprek.
-
Blijf niet met uw vragen zitten
Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de wijkverpleegkundige op het moment dat u nog geen zorg ontvangt.
-
Mogelijke overdracht ziekenhuis
Als u een overdrachtsformulier of een indicatie van een ziekenhuisformulier heeft, hebben wij deze misschien nodig. Zorg dat u deze papieren kunt vinden als wij bij u langskomen.
Stap 3 Start zorg
Als uit het adviesgesprek blijkt dat u zorg nodig heeft, regelen wij dat u zo snel mogelijk zorg krijgt. Als u direct zorg nodig heeft, kijken we samen met het team hoe we dat kunnen regelen. U krijgt zorg van een professioneel team van een verzorgenden en verpleegkundigen.
Wat u van ons mag verwachten
-
Zorg op maat
Wij houden in de gaten hoe de zorg verloopt en of u meer of juist minder zorg nodig heeft.
-
Stel uw vragen
Wij staan u graag te woord. Met vragen kunt u terecht bij uw wijkverpleegkundige of de zorgcoördinator.
Wat wij van u verwachten
-
Wij regelen de zorg
U hoeft in deze fase niets te doen, het buurtteam regelt de eventuele indicatie en de verdere afwikkeling.
Stap 4 Evaluatiegesprek
Wij plannen altijd een evaluatiegesprek met u in. Dit gesprek vindt telefonisch plaats of bij u thuis. Wij vragen of u tevreden bent over de zorg en of u voldoende zorg ontvangt. Als het nodig is, passen wij de zorg aan op uw wensen en behoeften. Als u hulpmiddelen nodig heeft, plannen wij de evaluatie zo snel mogelijk in. Als wij een indicatie voor u regelen om zorg te ontvangen, plannen wij binnen 2 weken een gesprek met u in. Had u een spoedaanvraag? Dan plannen wij de evaluatie na 3 weken in. Als u huishoudelijke hulp heeft gevraagd, evalueren wij dit binnen 6 weken met u.
Wat u van ons mag verwachten
-
Zorg afgestemd op uw situatie
Wij schatten uw situatie zo goed mogelijk in. Als u meer of minder zorg nodig heeft, regelen wij dat voor u.
Wat wij van u verwachten
-
Zorg op maat
Wij zijn er voor u. Dus vertel ons eerlijk hoe het met u gaat. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat u de juiste zorg ontvangt.