28 juli 2022

Mijlpaal bereikt bij realisatie GRZ-afdeling Amphia

De MARQ, het Amphia Ziekenhuis en Thebe bouwen in Breda aan een inspirerende omgeving om te revalideren en samen te werken.

Op donderdag 28 juli is mooie mijlpaal bereikt: het eerste deel van de vernieuwbouw op locatie Molengracht zijn bouwkundig opgeleverd. Het gaat om de eerste revalidantenkamers en gang op de 4e etage en de kantoren en grote oefenruimte op de 5e etage.

De MARQ, Amphia en Thebe zijn erg trots dat dit gelukt is en we goed op schema liggen voor de oplevering van de andere vertrekken. Nu kunnen we allerlei facilitaire zaken in de opgeleverde ruimtes gaan voorzien, van meubilair tot zeepdispensers en van gordijnen tot BHV-middelen.

Naar verwachting start de verhuizing medio week 38 en wordt deze eerste afdeling van 36 bedden in gebruik genomen. Dan openen we de deuren en verwelkomen we de eerste revalidanten op deze nieuwe locatie. De andere vertrekken op de 4e en 5e verdieping die nog in aanbouw zijn worden naar verwachting medio december in gebruik genomen. Het inhuizen vanuit Thebe Lucia en de Bredase locaties van De MARQ zal dus in verschillende fases zijn. De GRZ locaties van De MARQ in Etten-Leur en Zevenbergen verhuizen niet mee.

Als alles achter de rug is, biedt de nieuwe locatie ruimte voor 108 mensen. In de praktijk zal een groot deel daarvan instromen vanuit het ziekenhuis na een (geplande) operatie, ingreep, beroerte of trauma. Daarnaast biedt het revalidatie en herstel voor patiënten die door de spoedeisende hulp of huisartsen in de omgeving doorverwezen zijn. Ook zij kunnen hier dus terecht.

We kijken allemaal er erg naar uit om straks ook op deze mooie plek excellente geriatrische revalidatie- en herstelzorg aan te kunnen bieden. Net als de opzichter zijn wij zeer tevreden met de oplevering en vinden we dat het er fantastisch uitziet!