Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Specialistische verpleging: verpleegkundige zorg bij u thuis

Het liefst bent u in uw eigen, vertrouwde omgeving. Ook wanneer u complexe verpleegkundige zorg nodig heeft. Ons team met specialistisch verpleegkundigen helpt u hierbij. Bij u thuis voeren zij verpleegkundige handelingen uit die normaal in een ziekenhuis plaatsvinden.

Voor veel complexe verpleegtechnische zorg hoeft u niet meer naar het ziekenhuis. Of u mag na een ziekenhuisopname sneller naar huis. Onze verpleegkundigen werken nauw samen met uw huisarts of specialist uit het ziekenhuis. Zo bent u altijd verzekerd van de beste zorg.

Bekijk ook de folder specialistische verpleging thuis.

Meer informatie

Lees hieronder meer over Specialistische verpleging.

Het Specialistisch Verpleegkundig Team (SVT) van Thebe is gespecialiseerd in hoogcomplexe verpleegkundige handelingen bij u thuis. Deze thuisverpleging gaat verder waar de zorg van de wijkverpleegkundige stopt. Voorbeelden van handelingen zijn: 

  • Verschillende soorten infusen, bijvoorbeeld voor het toedienen van vocht, medicijnen of voeding
  • Een infuus voor euthanasie
  • Bloedtransfusie (toedienen van bloedproducten) 
  • Buikspoeling (peritoneaal dialyse) 
  • Port-a-cath / PICC / Hickmann (bloedafname en flushen) 
  • Het toedienen en afkoppelen van oncologische medicatie
  • Pijnbestrijding (bijvoorbeeld een morfinepomp of epidurale pijnbestrijding) 
  • Pijnbestrijding en/of verdoving via de pomp in de laatste fase van het leven

Het Specialistisch Verpleegkundig Team werkt vanuit twee regio’s: Tilburg en omgeving en Breda en omgeving. De verpleegkundigen hebben veel contact met verschillende ziekenhuizen, huisartsen en andere zorginstellingen uit de regio. Zij zorgen dat de verschillende zorgprofessionals met elkaar in contact blijven. 

Visie
Ieder mens is anders en ieder mens heeft andere zorg nodig. Dat begrijpen wij bij Thebe. Wij zien de mens achter de aandoening. Met onze kennis, deskundigheid en inlevingsvermogen stellen wij de behandeling samen die bij u past. Ons doel: uw zelfredzaamheid zo snel mogelijk vergroten. Bij Thebe vinden wij het belangrijk dat cliënten zo lang mogelijk op een prettige manier thuis kunnen wonen. Het Specialistisch Verpleegkundig Team helpt hierbij.  

Het SVT verpleegt u in uw eigen omgeving, in plaats van in het ziekenhuis. Wij vinden het belangrijk dat verpleegkundigen veel ervaring hebben met specialistische handelingen. Daarom werkt het SVT in het hele werkgebied van Thebe. Het team heeft hierdoor veel contact met verschillende ziekenhuizen, huisartsen en andere verwijzers. Zo is de zorg snel en goed voor u geregeld.

Innovatie 
Het specialistische verpleegkundige team werkt nauw samen met ziekenhuizen om de zorg nog beter op elkaar af te stemmen. Een van de laatste ontwikkelingen is dat het SVT team oncologische toedieningen voortaan thuis kan doen.