Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Specialistische verpleging: verpleegkundige zorg bij u thuis

Het liefst bent u in uw eigen, vertrouwde omgeving. Ook wanneer u complexe verpleegkundige zorg nodig heeft. Ons team met specialistisch verpleegkundigen helpt u hierbij. Bij u thuis voeren zij verpleegkundige handelingen uit die normaal in een ziekenhuis plaatsvinden.

Voor veel complexe verpleegkundige zorg hoeft u niet meer naar het ziekenhuis. Of u mag na een ziekenhuisopname sneller naar huis. Onze verpleegkundigen werken nauw samen met uw huisarts of specialist uit het ziekenhuis. Zo bent u altijd verzekerd van de beste zorg.

Bekijk ook de folder specialistische verpleging thuis.

Meer informatie

Lees hieronder meer over Specialistische verpleging.

Het Specialistisch Verpleegkundig Team (SVT) van Thebe is gespecialiseerd in hoogcomplexe verpleegkundige handelingen bij u thuis. Deze thuisverpleging gaat verder waar de zorg van de wijkverpleegkundige stopt. Voorbeelden van handelingen zijn: 

  • Infuusbehandelingen (het toedienen van geneesmiddelen via een infuus)
  • Pijnbestrijding (bijvoorbeeld een morfinepomp of epidurale pijnbestrijding) 
  • Buikspoeling (peritoneaal dialyse) 
  • Katheter wisselen (blaaskatheter, suprapubisch katheter) 
  • Port-a-cath / PICC / Hickmann (bloedprikken en flushen) 
  • Begeleiding en infusiezorg rondom hartfalen 
  • Voedingssonde (PEG, neus-maagsonde) 
  • Tracheacanule verzorgen 
  • Bloedtransfusie (toedienen van bloedproducten) 
  • Verpleegkundige zorg aan kinderen jonger dan 12 jaar

Het Specialistisch Verpleegkundig Team werkt vanuit twee regio’s: Tilburg en omgeving en Breda en omgeving. De verpleegkundigen hebben veel contact met verschillende ziekenhuizen, huisartsen en andere zorginstellingen uit de regio. Zij zorgen dat de verschillende zorgprofessionals met elkaar in contact blijven. 

Visie
Ieder mens is anders en ieder mens heeft andere zorg nodig. Dat begrijpen wij bij Thebe. Wij zien de mens achter de aandoening. Met onze kennis, deskundigheid en inlevingsvermogen stellen wij de behandeling samen die bij u past. Ons doel: uw zelfredzaamheid zo snel mogelijk te vergroten. Bij Thebe vinden wij het belangrijk dat cliënten zo lang mogelijk op een prettige manier thuis kunnen wonen. Het Specialistisch Verpleegkundig Team helpt hierbij.  

Het SVT verpleegt u in uw eigen omgeving, in plaats van in het ziekenhuis. Wij vinden het belangrijk dat verpleegkundigen veel ervaring hebben met ingewikkelde handelingen. Daarom werkt het SVT in het hele werkgebied van Thebe. Het team heeft hierdoor veel contact met verschillende ziekenhuizen, huisartsen en andere verwijzers. Zo is de zorg snel en goed voor u geregeld.

Innovatie 
Het niveau van de verpleegkundigen in het Specialistisch Verpleegkundig Team is hoog. Gedurende het jaar volgen de verpleegkundigen speciale scholingen en bijeenkomsten. Zo blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied.