1 december 2023

Steunkousen zelf aan- en uittrekken gaat van start

Vanaf 1 december 2023 gaan we in Midden- en West-Brabant anders werken bij het aan- en uittrekken van steunkousen. 

Vanaf 1 december 2023 gaan we in Midden- en West-Brabant anders werken bij het aan- en uittrekken van steunkousen. Met deze nieuwe werkwijze willen we de zelfredzaamheid bevorderen en de zorg toegankelijk houden. Binnen Thebe past dit goed bij de pijlers van De Bedoeling: zelf, thuis en technologie. 

Bekijk hier de video over de nieuwe werkwijze van het aan- en uitrekken van steunkousen. 

Nieuwe werkwijze

In onze regio dragen ongeveer 35.000 mensen in de thuissituatie steunkousen. Zo’n 11.000 mensen krijgen hulp van de wijkverpleging om hun steunkousen aan of uit te doen. De afgelopen maanden is in samenwerking met vertegenwoordigers uit de hele keten een nieuwe manier van werken rondom het aan- en uittrekken van steunkousen ontwikkeld. Die moet ervoor zorgen dat meer mensen zelfstandig of met een hulpmiddel de steunkousen kunnen aantrekken.

Start met nieuwe cliënten

De nieuwe manier van werken start op 1 december. We starten met nieuwe cliënten die zelfstandig thuis wonen en nog niet in zorg zijn voor beensteunkousen. Om iedereen te informeren over de werkwijze, de doelgroep en de afspraken die zijn gemaakt, vonden afgelopen weken informatiebijeenkomsten plaats waarin de nieuwe werkwijze werd toegelicht. De belangstelling hiervoor was enorm. Bijna 800 professionals en andere geïnteresseerden toonden hun interesse hiervoor.

 Informatie beschikbaar

Alle informatie over de nieuwe werkwijze is hier beschikbaar