3 januari 2023

Thebe finalist FWG HR Zorg Award

In december ontving Thebe goed nieuws vanuit FWG, de organisatie die zorgorganisaties helpt bij vraagstukken rondom werken in de zorg. Thebe is namelijk één van de vijf finalisten voor de Nationale HR Zorg Award. Het thema van de award is dit jaar persoonlijke aandacht voor medewerkers. Ons initiatief, het Leermeesterschap binnen Thebe, is gekozen uit vijftig inzendingen van allerlei zorgorganisaties.

Het thema van de award sluit goed aan bij de visie van Thebe, waarin de medewerker erg belangrijk is. Aansluitend bij deze visie lopen er allerlei initiatieven. Uit deze initiatieven is er voor gekozen om het ‘Leermeesterschap’ in te zenden.

Op dit moment wordt het Leermeesterschap als pilot uitgezet binnen Thebe. Met dit initiatief denken we mee met ervaren zorgprofessionals van 60 jaar of ouder. We kijken naar welke werkzaamheden zij uit kunnen voeren, ook wanneer fysieke zorg voor hen (te) zwaar wordt. We benoemen deze medewerkers dan tot Leermeester. Deze Leermeester ondersteunt de werkbegeleider in het leerproces van nieuwe talenten in de zorg. Hij/zij doet dit door begeleidende taken over te nemen en extra aandacht te geven aan de nieuwe talenten.

Meer informatie over het initiatief is terug te lezen in het interview dat FWG heeft gehouden met Robert van Berkel, Programma-manager Thebe Leert & Innoveert.

Om te bepalen wie de FWG Nationale HR Zorg Award wint, kan er gestemd worden op de vijf finalisten. Het stemmen kan vanaf maandag 9 januari. We hopen natuurlijk dat u op ons stemt! Meer nieuws hierover volgt binnenkort!