20 november 2023

Weinig aandacht voor ouderenzorg in verkiezingstijd

Samen met bijna 50 andere zorg-organisaties roept Thebe de politiek op om het eerlijke verhaal over de ouderenzorg te vertellen.

Als het aan Thebe en de andere zorgorganisaties ligt, is er in de verkiezingscampagnes te weinig aandacht voor de zorg. Daarnaast wordt meestal niet het echte verhaal verteld.

Saskia van Opijnen, bestuurder van Avoord in West- Brabant, benadrukt: “Het zou jammer zijn als mensen bijvoorbeeld denken dat beloftes over meer geld de problemen in de ouderenzorg gaan oplossen. Dat is gewoon je kop in het zand steken. Want het grootste probleem is het personeelstekort en dat los je niet op met een zak met geld.” 

Lees hier meer over het initiatief en de boodschap aan de politiek van de zorg-organisaties. 

Vroeger

Volgens Thebe en de andere zorgorganisaties werken de oplossingen van vroeger niet meer. De politiek wil bijvoorbeeld investeren in meer plekken in verpleeghuizen, terwijl er in de huidige complexen gewoon appartementen leegstaan. Het goed kunnen verzorgen van ouderen in deze woningen is het probleem, door het net benoemde personeelstekort.

Volgens Marcel van Priem van De Wever moet het anders: “Meer verpleeghuizen is dus geen oplossing. Er moet worden gekeken naar hoe de zorg anders kan worden ingericht, zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Dit is niet alleen noodzakelijk, maar ook wat veel ouderen het liefst willen." 

De Toekomst van Thebe

Thebe werkt dagelijks aan toekomstbestendige zorg. Het woon-argument van Van Priem maakt daar ook deel van uit. Benieuwd wat wij nog meer zien als toekomstbestendige zorg? Bekijk dan hier de updates over De Toekomst van Thebe.