3 april 2023

Doel 2023: Op naar regionale expertisecentra NAH+ en Korsakov

Het doel van het Thebe Expertisecentrum voor 2023 is duidelijk: Geaccrediteerd worden tot Regionaal Expertisecentrum voor de doelgroepen NAH+ en Korsakov.

NAH+ en Korsakov zijn bijzondere doelgroepen met een laag volume, terwijl de zorg groot en ingewikkeld is. Het ministerie van VWS heeft voor deze doelgroepen besloten een landelijke kennisinfrastructuur te ontwikkelen met regionale expertisecentra. Meerdere zorgorganisaties werken hierin samen om de zorg voor deze mensen te verbeteren. Thebe doorloopt momenteel een traject om zich aan te sluiten als regionaal expertisecentra.

Thebe locaties Aeneas in Breda en Elisabeth in Goirle bieden al jaren specialistische zorg voor mensen met NAH+. Bij Thebe Lucia wordt onder andere zorg gegeven aan mensen met het syndroom van Korsakov. De expertise van Thebe op deze 2 doelgroepen wordt gedeeld met huisartsen en specialisten in de regio.

Stephan Hopman, Manager Behandeling bij Thebe: “De medewerkers op onze locaties beschikken over veel kennis over deze specialistische doelgroepen. De ontwikkeling naar de expertisecentra is een geweldige kans om deze kennis verder te ontwikkelen en binnen de regio meer aandacht te creëren voor deze doelgroepen. We hopen in de 2e helft van dit jaar zowel de accreditaties voor NAH+ en Korsakov te behalen!”