21 maart 2023

Bouw Thebe Janshove feestelijk van start gegaan

Samen met woningcorporatie Leystromen hebben we grond geruild om 60 nieuwe woningen te kunnen realiseren. Op 15 maart is de start bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Janshove feestelijk gevierd. Dit project is onderdeel van een omvangrijk nieuwbouwprogramma “Thuis in de Toekomst” van Thebe. 

Viering

Woensdag 15 maart kwamen op de bouwlocatie in Baarle-Nassau genodigden bijeen om de start bouw feestelijk met elkaar te vieren. De aanwezigen waren bewoners, de cliëntenraad en andere betrokkenen van het project. De officiële handeling vond buiten plaats middels het onthullen van het bouwbord aan de voorzijde van het huidige gebouw. De onthulling werd verzorgd door de twee bewoners die het langst in Janshove wonen. Daarna werd er gezamenlijk geproost en een hapje gegeten in het Grand Café.

Tijdcapsule

Vorige week al werd er door een aantal bewoners een tijdscapsule met daarin brieven aan de toekomst in de fundering gestopt. In de tijdscapsule zijn brieven gestopt met daarin verhalen van bewoners over hoe zij de zorg in de toekomst voor zich zien. Wie weet worden deze verhalen in de toekomst gevonden, wij zijn benieuwd.

Nieuwbouw

Er worden in totaal 60 woningen gebouwd door SMT Bouw & Vastgoed, deze komen naast de oudbouw op grond van Leystromen. Daarna volgt de sloop van de oudbouw (47 plaatsen) en wordt de grond van de oudbouw opgeleverd aan Leystromen. De Gasterij, met een wijkfunctie, wordt samen met Leystromen en de gemeente verder ontwikkeld. Hierbij staat ontmoeten voor wijkbewoners en bewoners uit het aanpandig gebouw van Leystromen centraal.

Naar verwachting is de eerste fase van het bouwproject, het nieuwe woonzorgcentrum gereed in 2024. In de tweede fase wordt de nieuwe Gasterij en de Croon II gebouwd.