9 juni 2023

Thebe Janshove viert hoogste punt met alle bouwers en genodigden

De bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Janshove vordert gestaag. Het hoogste punt is inmiddels bereikt en dat werd gevierd.

Iedereen die betrokken is bij het nieuwe woonzorgcentrum had zich op de bouwplaats verzameld; de burgemeester en wethouders van de Laak en van Tilborg, de mensen van aannemer SMT Bouw & Vastgoed, woningcorporatie Leystromen, bewoners, cliëntenraad en medewerkers van Thebe.  

Locatiemanager Ineke Laurijssen heette iedereen van harte welkom. Daarna nam Agnes Klaren (bestuurder Thebe) het woord over. Zij refereerde aan de de groei van senioren in de regio en hoe mooi het is dat Thebe deze locatie samen met Leystromen en de gemeente kan realiseren. 

Burgemeester de Hoon-Veelenturf feliciteerde de bewoners van de locatie, maar ook alle bewoners van de gemeente met dit mooie gebouw. Het wordt en blijft een belangrijke ontmoetingsplek voor ouderen. Mooi dat de Gasterij in dat kader weer terugkomt in de nieuwbouw. Daar hebben de drie partijen een gezamenlijke inspanning voor geleverd. 

De aannemer SMT Bouw & Vastgoed vermelde dat het hoogste punt is bereikt. Dit betekent het einde van de ruwbouw en het begin van de gevel en dak fase. Er wordt gestart met het plaatsen van de kozijnen en het metselwerk en de dakbedekking zal worden aangebracht. Ook zal voor de zomervakantie gestart worden met de afbouwwerkzaamheden. 

Tot slot vond de officiële handeling plaats, middels het hijsen van de Thebe vlag, door de burgemeester en locatiemanager Ineke. Daarna werd iedereen getrakteerd op friet en snacks. 

Planning 

Volgens planning is het nieuwe woonzorgcentrum met in totaal 60 woningen gereed in 2024. In de tweede fase wordt de nieuwe Gasterij met wijkfunctie en de Croon II gebouwd.