Gegevens

Adres
Zaart 35
4819 ED Breda

076-5266740

Thebe | Hospice Mastbos

Goede zorg met aandacht voor uw persoonlijke wensen is onmisbaar in de laatste levensfase. Bij Thebe Hospice Mastbos Breda beslist u zelf hoe u deze fase inricht en afscheid neemt. U wordt daarbij op een professionele manier ondersteund in een huiselijke en warme sfeer.

U heeft te horen gekregen dat u niet lang meer te leven heeft. Hiermee begint een periode van afscheid nemen. Voor uw laatste levensfase kunt u terecht bij Hospice Mastbos.

Onze zorg richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en sterven. Er is aandacht voor de verlichting van lichamelijke klachten. Ook met psychische en spirituele vragen kunt u bij ons terecht.

Een multidisciplinair team levert de zorg. Dat betekent dat u hulp krijgt van verschillende experts. De ervaren verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in palliatieve zorg. Heeft u complexe verpleegkundige zorg nodig? Ook dan kunt u bij ons terecht. U en uw naasten worden ondersteund door geschoolde vrijwilligers.

Wanneer kunt u terecht op hospice Mastbos in Breda?

Hospice Mastbos is voor iedereen vanaf 18 jaar met een levensverwachting van minder dan drie maanden. Op de afdeling is 24 uur per dag een verpleegkundige aanwezig, samen met een vrijwilliger.

Voor palliatieve zorg bij Hospice Mastbos heeft u een indicatie nodig. Een indicatie geeft aan welke zorg u nodig heeft. Het gaat om een ELV (eerstelijnsverblijf) Palliatief. Uw (huis)arts of specialist regelt de indicatie. U krijgt een ELV Palliatief als de behandelend arts een levensverwachting van drie maanden of korter vaststelt.

Heeft u een indicatie ELV Palliatief? Dan vergoedt uw zorgverzekeraar het verblijf bij Hospice Mastbos. Wel vragen we u om een eigen bijdrage van €30,00 per dag. Dit bedrag besteden we aan overstijgende warme zorg, zoals voetreflexmassage. Wilt of kunt u dit bedrag niet missen? Dan zoeken we samen met u naar een oplossing.

Een kijkje bij Thebe Hospice Mastbos Breda

Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Hospice Mastbos in Breda - Stap voor stap

Lees hier wat u moet doen om zorg bij Hospice Mastbos aan te vragen. 

Stap 1

Stap 1: Zorg aanvragen

Vraagt u palliatieve zorg bij Hospice Mastbos in Breda aan? Dat kan via de website of telefonisch. Ga naar het formulier 'Zorg aanvragen' en vul het in. U kunt ook rechtstreeks bellen naar Hospice Mastbos. De contactgegevens vindt u hier

Vraagt uw huisarts of specialist de zorg voor u aan? Dan hoeft u niets te doen. Na de aanvraag nemen wij contact met u op voor een gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken wij uw wensen en zorgbehoeften.

Wat u van ons mag verwachten

Wij nemen contact met u op
Komt uw aanvraag bij ons binnen? Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Samen bespreken we uw situatie.

Stel gerust uw vragen
Heeft u vragen? Bel of mail ons dan gerust. Wij helpen u graag verder.

Wat wij van u verwachten

Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij u in de buurt
Bij de aanmelding hebben wij uw burgerservicenummer (BSN), uw naam, adres en woonplaats nodig. Zoek deze gegevens dus alvast op.

Stap 2

Stap 2: Eerste gesprek

Na uw aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. We bespreken met u welke wensen u heeft en wat voor zorg nodig is. Ook bieden wij u een rondleiding aan. Lukt dit u niet? Dan mag uw mantelzorger of familie een kijkje nemen. Is dat ook niet mogelijk? Dan laten wij foto’s en video’s zien van onze locatie. Zo krijgt u toch een beeld van het hospice.

Wat u van ons mag verwachten

Wij nemen contact met u op
Wij nemen contact met u op voor het eerste gesprek. U hoeft verder niets te doen.

Verwerken zorgaanvraag
Is er plaats in Hospice Mastbos? Dan kunt u binnen enkele dagen al terecht.

Wat wij van u verwachten

Uw wensen en behoeften
Denk na over uw wensen en behoeften. Wij sluiten met onze zorg en ondersteuning zoveel mogelijk aan op uw wensen en behoeften. Het is fijn als u deze met ons deelt.

Betrek uw naasten
Uw naasten spelen een hele belangrijke rol in de laatste fase van uw leven. Wij betrekken hen daarom graag bij de zorg

Stap 3

Stap 3: Opname

Eventuele wachttijden voor Hospice Mastbos zijn kort. U kunt vaak al binnen enkele dagen bij ons terecht. Zodra er plaats is in Hospice Mastbos, nemen we contact met u op. We spreken dan een datum en tijdstip af voor uw verhuizing. De zes kamers zijn volledig ingericht op een warme, stijlvolle manier. Met uw persoonlijke spullen krijgt de kamer een persoonlijk karakter.

Wat u van ons mag verwachten

Gemeubileerde kamers
De kamers zijn voorzien van een bed, kast, nachtkastje, wastafel en tv.

Beddengoed en handdoeken
U ontvangt bad- en beddengoed van Thebe. Neemt u liever uw eigen bad- en beddengoed mee? Dan is dat mogelijk.

Wat wij van u verwachten

U mag persoonlijke spullen meenemen
Maak van de kamer uw thuis. Neem gerust persoonlijke spullen mee, zoals foto’s en schilderijtjes.

U mag uw eigen stoel meenemen
Heeft u thuis een lekkere zitstoel? Dan neemt u die natuurlijk gewoon mee.

Stap 4

Stap 4: Start verblijf

Wij zien u als onze gast. U beslist zelf hoe u uw laatste levensfase inricht en hoe u afscheid neemt. We werken daarom niet met schema’s of bezoektijden. U en uw naasten bepalen zelf wat u wel of niet doet. Thebe geeft u hierin alle vrijheid.

Hospice Mastbos heeft een gemeenschappelijke huiskamer met een keuken, binnentuin, eigen terras, restaurant en een stilteruimte. Alle ruimtes zijn beschikbaar voor u en uw naasten.

Hospice Mastbos zit in de locatie Thebe Aeneas in de wijk Boeimeer in Breda. Dit is een rustige wijk met voornamelijk woningen, een kerk, enkele winkels en een postpunt in de buurt. Locatie Aeneas heeft een restaurant, een winkel, een kapsalon en een pedicure. Er zijn elke dag verschillende activiteiten, waar u aan kunt deelnemen.

Wat u van ons mag verwachten

U bent onze gast
De wensen van u en uw naasten zijn voor ons leidend.

Faciliteiten Aeneas
Hospice Mastbos zit in de locatie Thebe Aeneas. Alle faciliteiten van Aeneas zijn ook beschikbaar voor u en uw naasten.

Wat wij van u verwachten

Vertel ons hoe u het wil
Wij ondersteunen u zo goed mogelijk tijdens deze laatste periode van uw leven. Vertel ons daarom ook hoe u het wil. Wij respecteren uw wensen en behoeften.

Stap 5

Stap 5: Na het overlijden

Wij respecteren de wensen van onze gast rondom het levenseinde en betrekken familie en naasten bij de zorg. Overlijdt u? Dan zorgen wij voor de eerste nazorg. Er is geen gelegenheid voor opbaren op onze afdeling.

Meestal nemen de naasten na overlijden zelf contact op met een uitvaartonderneming. Deze organisatie zorgt voor vervoer van de overledene naar huis of naar een uitvaartcentrum. U bent vrij in uw keuze voor een uitvaartonderneming.

Wat u van ons mag verwachten

Zorg en ondersteuning
Wij betrekken uw familie en naasten in de zorg rondom uw levenseinde.

Wat wij van u verwachten

Uitvaart
U bent vrij in uw keuze voor een uitvaartonderneming. Na het overlijden zorgt deze organisatie voor vervoer van de overledene naar huis of naar een uitvaartcentrum.

Zorgkaart Nederland

De zorg die wij verlenen is van goede kwaliteit. Wij zijn dagelijks bezig om onze zorg verder te verbeteren. Wilt u ons helpen met het verbeteren van de zorgkwaliteit? Dan kunt u ons beoordelen op ZorgkaartNederland.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Patiëntenfederatie Nederland Thebe Hospice Mastbos is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122