Gegevens

Adres
Grieglaan 4
4837 CB Breda

076-5609955

Thebe | Hospice Grieglaan

Zorg en ondersteuning in de laatste levensfase.

We zien ons hospice als een woonhuis en schenken daarom veel aandacht aan een huiselijke sfeer. Voor de bewoners staan verpleegkundigen en vrijwilligers 24 uur per dag klaar. We bieden zorg, verpleging en medische hulp. Ook staan we de bewoners en hun naasten bij in hun psychische, sociale en spirituele behoeften. Daarnaast geven we steun bij rouwverwerking.

Over Hospice Grieglaan

'De mens leeft zijn eigen leven en sterft zijn eigen dood'. Dat is het uitgangspunt voor alle zorg en hulp in Hospice Breda Grieglaan. Ieder mens geeft een eigen invulling aan het leven. Ook aan de afronding daarvan. We lopen een eindje mee zonder de verantwoordelijkheid over iemands leven of dood over te nemen.

De mensen die in het hospice verblijven noemen we bewoners. Hulpverleners zijn te gast bij de bewoner. Hiermee benadrukken we dat de bewoner in eerste instantie leeft en woont in het hospice en daarnaast zorg ontvangt. Als hulpverlener moet je er zijn als het nodig is en mag je er zijn als je welkom bent bij de intimiteit van het sterven.

Naasten blijven betrokken bij de zorgverlening en kunnen 24 uur per dag in het hospice terecht. Ze kunnen ook blijven slapen. Wilt u alvast een kijkje nemen bij Hospice Breda Grieglaan? In onderstaande video nemen we u graag mee door onze locatie.

Een kijkje bij Thebe Hospice Breda Grieglaan

Wanneer kunt u terecht op hospice Breda Grieglaan in Breda?

Hospice Breda Grieglaan staat open voor iedereen van 18 jaar en ouder. Onze zorgverlening valt onder de thuiszorg. Onze wijkverpleegkundigen zorgen voor de indicatie, maar dan moet de behandelend arts wel bevestigen dat de levensverwachting maximaal drie maanden is. We zijn er in de eerste plaats voor inwoners van Breda en omgeving. Maar onze deur staat ook open voor mensen van buiten de regio Breda.

Voor meer informatie over het aanmelden kunt u bellen naar 076- 5609955.

Wanneer een kamer beschikbaar is, nemen we alle belangrijke zaken door. Dat doen we vooral om te bepalen welke zorg er nodig is. Dit gebeurt tijdens een gesprek met de verpleegkundige van het hospice en de toekomstig bewoner en zijn familie. Dit gesprek kan in het ziekenhuis, in het hospice, thuis of via de telefoon plaatsvinden.

Voor een eerste indruk en verdere kennismaking met Hospice Breda Grieglaan kunt u een oriënterend bezoek aan het hospice brengen. Bij voorkeur in de middag en na het maken van een telefonische afspraak.

Uw zorgverzekeraar financiert de verpleegkundige en de medische zorg. Daarnaast vragen wij een eigen bijdrage van 39,50 euro per dag. Dat is voor ontbijt, lunch, televisie, telefoon, internet, energiekosten en gebruik en wassen van linnengoed.Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze eigen bijdrage vanuit een aanvullende verzekering. Of dit zo is voor uw zorgverzekeraar, kunt u vinden op www.zorgwijzer.nl

Een warme maaltijd kost gemiddeld 11 euro. Bent u in het bezit van een BredaPas en 65 jaar of ouder? Dan krijgt u extra korting op de maaltijden. De maaltijd kan met bijbehorende kosten uitgebreid worden met onder andere fruit en rauwkost. Wij regelen onze maaltijden bij De Brabantse Tafel. Bij uw opname in het hospice krijgt u meer informatie over de kosten.

Palliatieve zorg is niet vanzelfsprekend

Palliatieve zorg in hospices is in Nederland geen vanzelfsprekendheid. Dankzij giften, donaties en sponsoring of andere initiatieven kunnen we alle noodzakelijke voorzieningen realiseren, zoals huisvesting, inrichting en onderhoud. Zaken waarmee we het comfort voor onze patiënten en hun naasten kunnen vergroten.

Wilt u ons eenmalig sponsoren?
Uw donatie kunt u storten op: Rabobank rekeningnummer: NL71RABO0349891842
t.n.v. Thebe Wijkverpleging donatie Hospice Breda Grieglaan ovv kostenplaats 655.

Scan de QR code om direct een bedrag over te maken:

Regelmatig ontvangen wij donaties via de bank. Wij zijn de schenkers heel dankbaar en indien mogelijk bedanken we iedereen persoonlijk met een brief. Helaas kunnen wij aan de naam en het rekeningnummer niet zien wie we een bedankbrief moeten sturen. Indien u onze bedankbrief op prijs stelt, laat het ons dan weten; breda.hospice@thebe.nl

Contact

Contact bij voorkeur tussen 12.00 uur en 16.00 uur.

Vrijwilliger worden?

Stuur dan een mail naar: y.deleng@bredamantelzorg.nl

 

Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Meer informatie

Hier vindt u meer informatie over diverse onderwerpen: 

De zorg die wij verlenen is van goede kwaliteit. Wij zijn dagelijks bezig om onze zorg verder te verbeteren. Wilt u ons helpen met het verbeteren van de zorgkwaliteit? Dan kunt u ons beoordelen op ZorgkaartNederland.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Patiëntenfederatie Nederland Thebe Hospice Breda is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Ons hospice beschikt over zes eenpersoonskamers met genoeg ruimte voor persoonlijke spullen. De kamers hebben een televisie- en telefoonaansluiting en draadloos internet.

Het hospice is ingericht met sanitaire voorzieningen, een gezamenlijke huiskamer, een aangepaste badkamer en een woonkeuken. Een rustige woonomgeving en een eigen kamer geven volop mogelijkheden om in deze fase te doen wat voor u belangrijk is. 

Verder beschikt het hospice over een grote afgeschermde tuin, die toegankelijk is voor onze bedden.  

Het meenemen van huisdieren is in overleg mogelijk.

Onze medewerkers zijn specialisten in het ondersteunen, verzorgen en verplegen van mensen met lichamelijke beperkingen of problemen. Wij bespreken met u wat u zelf nog kunt en wat u opnieuw wilt leren. Wij bieden de juiste zorg die past bij uw situatie.

Diensten

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op enkele veelgestelde vragen:

Binnen het hospice komen we het steeds vaker tegen: partners die zich schuldig voelen omdat ze hun geliefde tijdens de laatste periode van hun leven naar een hospice brengen. Natuurlijk is het mooi om het ziekteproces thuis af te kunnen ronden, zodat een geliefde rustig in de eigen omgeving kan sterven.

Maar het verhaal heeft ook een andere kant. En die is niet altijd zo mooi en vreedzaam. De meeste mantelzorgers zijn overbelast. Zij zorgen vaak al maanden en soms zelfs jaren voor hun partner. Naarmate het ziekteproces vordert, wordt de zorg intensiever. Net als de pijn de last, het ongemak en het verdriet. Tegelijk blijft men zorgen voor het eten, de boodschappen en het kopje koffie of thee voor het bezoek. Ook mentaal wordt het zwaarder. De mantelzorger wordt steeds meer verzorger en steeds minder partner of kind.

Bij de overweging om naar het hospice te gaan, speelt vooral dit laatste een belangrijke rol. Is het egoïstisch om te zeggen dat de intensieve zorg voor je geliefde je te veel wordt? Nee, dit is begrijpelijk en eerlijk. In een hospice staan verpleegkundigen en opgeleide vrijwilligers elk uur van de dag garant voor passende zorg voor jouw geliefde. Onze ervaring is dat door opname in een hospice de laatste periode vaak juist mooier, intenser en rustiger beleefd wordt. Zowel door de mantelzorger als door diens geliefde.

Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122