Gegevens

Adres
Schorsmolenstraat 6
4811 VP Breda

Thebe | Merlinde

Het voormalig zorghotel gesitueerd aan de rand van het centrum van Breda, wordt momenteel verbouwd tot een klein woonzorgcentrum voor mensen met een vorm van dementie. Naar verwachting openen eind 2023 de deuren van deze unieke woonlocatie. Bij woonzorgcentrum Merlinde staat de client centraal. Als thuis wonen écht niet meer mogelijk is, ondersteunen de zorgteams bij verpleging, verzorging en een zinvolle dagbesteding.

Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Binnen Merlinde kunt u in kleine groepen wonen als thuis wonen niet meer lukt. Elke bewoner heeft een eigen studio met eigen sanitair. Wij bieden een fijne plek met de zorg die u nodig heeft. Er zijn in totaal 40 studio’s binnen het monumentaal pand.

Bij Thebe Merlinde zet een betrokken, professioneel team zich dagelijks in om u passende zorg te bieden. Wonen bij Merlinde betekent wonen zoals u dat graag wilt. Uw eigen gewoonten en wensen zijn leidend voor ons. Binnen onze mogelijkheden proberen we u hierin maximaal te ondersteunen. Dit doen we samen met uw familie en naasten of met ondersteuning van hulpmiddelen. We proberen om zoveel mogelijk aan te sluiten op uw wensen en behoeften. Want ieder mens is uniek! Daarnaast hebben we aandacht voor wat u allemaal zelf kunt. Op basis daarvan bepalen we welke zorg u nodig heeft. Want wat u zelf nog kunt doen, dat blijft u ook zelf doen.

Merlinde biedt veel ruimte om te bewegen. De omloopgangen binnen maar ook de aanwezige binnentuin zijn fijne plekken waar bewoners kunnen wandelen. Het Grand Cafe biedt plaats voor ontmoeting met elkaar, net zoals de aanwezige huiskamers op de begane grond. Thebe Merlinde ligt naast woonzorgcentrum Elizabeth. Bewoners van Merlinde zijn van harte welkom bij de buren om te wandelen in de grote binnentuin en over de boulevard waar ze een bezoek aan de winkel of kapper kunnen brengen.

Een impressie

Hieronder vindt u een aantal beelden van de nieuwe locatie. Zo krijgt u alvast een beeld van hoe het er uit gaat zien. 

Woonkamer
Woonkamer / Bibliotheek
Gang met zitjes
Tuin Elizabeth

Meer informatie

Hier vindt u meer informatie over diverse onderwerpen: 

Op locatie Merlinde gaan wij ons vanaf eind 2023 inzetten om de beste zorg te bieden. Ook hier willen wij straks onze zorgkwaliteit continu verbeteren. Zodra de locatie is geopend vindt u hier de link naar ZorgkaartNederland.

Voorzieningen Merlinde

 • Boven slapen, beneden verblijven
 • Huiskamers/lounges
 • Dagbesteding/Welzijn
 • Ontmoetingsruimte/restaurant
 • Omloopgang/kwadrant
 • Fysio ruimte
 • Bibliotheek
 • Binnentuin

Voorzieningen Elisabeth opengesteld voor bewoners Thebe Merlinde

 • Boulevard
 • Winkel, bakker
 • Kapper
 • Grote tuin om in te wandelen

Thebe Merlinde is een woonzorgcentrum voor mensen met een vorm van dementie. Als thuis wonen echt niet meer mogelijk is, ondersteunt Merlinde bij verpleging, verzorging en een zinvolle dagbesteding. Binnen Merlinde voegen we graag iets toe aan uw gezondheid. Maar we vinden het ook erg belangrijk dat u de regie over uw eigen leven behoudt. Het houden van uw eigen ritme en blijven doen wat u zelf nog kunt doen, moedigen wij dan ook zeker aan.

Door te denken in mogelijkheden en moeilijkheden als uitdagingen te zien, kijken wij samen met u en uw naasten hoe u een waardig en zo prettig mogelijk leven kunt leiden. Mocht u een indicatie met behandeling hebben, dan is er een behandelteam aanwezig om u te begeleiden. 

Diensten

Expertises

Het activiteitenaanbod van Thebe Merlinde wordt zodra dit bekend is hier gedeeld. 

Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122