Gegevens Dagbehandeling

Goirle: Bij Thebe Elisabeth - Bergstraat 6

088 - 117 7430

Dagbehandeling Goirle

U woont zelfstandig en hoopt dat dit nog lang zo blijft. Maar daar kunt u (en uw partner of mantelzorger) wel wat deskundige ondersteuning en advies bij gebruiken. Dan is de dagbehandeling van Thebe een goede plek voor u. We bieden deze dagbehandeling aan bij Elisabeth in Goirle. De dagbehandeling is geschikt voor mensen met lichamelijke klachten en mensen met dementie.

We proberen bij de dagbehandeling uw lichamelijke en geestelijke mogelijkheden
te verbeteren of op peil te houden. Met als doel zo lang mogelijk zelfstandig te blijven.

De dagbehandeling biedt hiervoor, onder één dak, ondersteuning en allerlei therapieën zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, geheugenactiviteiten, activiteitenbegeleiding en psychologische hulpverlening. Daarnaast zijn er ook allerlei activiteiten zoals wandelen in de natuur, creatieve workshops of boodschappen doen op de markt. Ook wordt er samen gegeten. Dat kan een broodmaaltijd of een warme maaltijd zijn. De specialist ouderengeneeskunde en uw eigen huisarts stellen samen een behandelprogramma op dat precies bij u past. 

Voor wie

De dagbehandeling van Thebe is geschikt voor u als u bijvoorbeeld:

  • geheugenproblemen en/of gedragsveranderingen ervaart als gevolg van bijvoorbeeld dementie;
  • uit het ziekenhuis komt na een ernstig ongeval of een CVA (beroerte) en moet revalideren;
  • mobiliteitsproblemen heeft en daarmee om moet leren gaan;
  • op de lijst staat voor opname in een zorgcentrum en wacht tot er een plekje vrijkomt.

De dagbehandeling biedt u een vaste dagstructuur en geeft ondersteuning en verlichting aan mantelzorgers. Cliënten worden begeleid door professionele zorgverleners, die samenwerken in een multidisciplinair team. Zo wordt er gekeken naar allerlei aspecten, zowel fysiek als mentaal. Het team geeft vervolgens adviezen voor de thuissituatie aan mantelzorgers en familie.

Vergoeding van uw zorg

Voor deelname aan de dagbehandeling bij Thebe heeft u een indicatie nodig, waarin staat welke zorg u nodig heeft en hoe deze zorg wordt vergoed. Dat kan via een Wlz-indicatie. Als u zich aanmeldt voor de dagbehandeling bij Thebe, helpen wij u verder.

Wilt u eerst een keer de sfeer komen proeven op onze dagbehandeling in Goirle? Dan bent u zeker welkom. U kunt een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek door het formulier 'Zorg aanvragen' in te vullen.

Bekijk ook de folder Dagbehandeling. 

Veel gestelde vragen

Dagbesteding is gericht op een zinvolle invulling van de dag voor mensen die nog zelfstandig thuis wonen. Met activiteiten wordt er structuur gebracht in de dag. Voor dagbesteding is een indicatie nodig vanuit de Wmo.

Dagbehandeling is geschikt voor mensen die nog zelfstandig wonen:

  • met geheugenproblemen en/of gedragsveranderingen a.g.v. bijv. dementie
  • die uit het ziekenhuis komen na een ernstig ongeval of een CVA (beroerte) en moeten revalideren
  • die mobiliteitsproblemen hebben en daarmee om moeten leren gaan
  • die op de lijst staan voor opname in een zorgcentrum

Cliënten worden op de dagbehandeling begeleid door een multidisciplinair team van behandelaren. Indicatie gaat via de Wlz.