Gegevens

Adres
Boeimeerweg 2
4837 AM Breda

076-5657150

Thebe | Ruitersbos

Op bepaalde momenten in uw leven is extra ondersteuning welkom. Als u thuis moet herstellen van een operatie of wanneer u juist niet meer zelfstandig thuis kunt wonen. Bij Thebe Ruitersbos bieden wij wijkverpleging of zorg op onze mooie groene locatie aan de Boeimeerweg in Breda.

Samen met u en uw familie of mantelzorgers maken we afspraken over hoe we die zorg en ondersteuning in gaan zetten. We bepalen samen hoe we aan uw wensen kunnen voldoen. Want ieder mens is uniek! Wat vindt u prettig en belangrijk? Wat wilt u en kunt u zelf blijven doen? Waar wordt u blij van? Dat kan ook betekenen dat we op zoek gaan naar een maatje of vrijwilliger. Daar kunt u bijvoorbeeld samen een hobby mee voortzetten of beginnen.

Groepswonen in een dementievriendelijk huis

Wij vinden het belangrijk dat mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen in de samenleving. Sinds september 2020 is Thebe Ruitersbos een dementievriendelijk huis. Hier wonen bewoners in een veilige, vertrouwde omgeving zonder gesloten afdelingen. Bewoners met dementie hebben een grote behoefte aan herkenbaarheid en vertrouwdheid. Daarom maken we het bij Thebe Ruitersbos zo huiselijk en veilig mogelijk. Daarnaast zorgen we voor veel positieve prikkels. Zoals leuke activiteiten waardoor de bewoners terugdenken aan vroeger.

U heeft uw eigen appartement met een prachtige tuin. In het gezellige restaurant 'de Gasterij' en de gedeelde huiskamers kunt u samen met andere bewoners eten en meedoen aan activiteiten.

Dementiezorg bij Thebe Ruitersbos

De zorg voor mensen met dementie is volop in beweging. Ook bij Thebe Ruitersbos. Daar bieden we kleinschalig wonen aan in een huiselijke sfeer. We zetten in op belevingsgerichte zorg. Zo sluiten we aan op de leefwereld van de bewoners. Familie en naasten zijn hierin onmisbaar.

Een kijkje bij Thebe Ruitersbos

Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Werken bij Thebe Ruiterbos? 

Wil jij graag bij Thebe Ruitersbos komen werken? Klik dan hier voor alle vacatures en solliciteer direct! Kom snel jouw WAUW van Thebe ontdekken.

Meer informatie

Hier vindt u meer informatie over diverse onderwerpen: 

Iedereen wil zorg van goede kwaliteit. Daarom is het voor de zorg goed dat het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg bestaat. Dit biedt mogelijkheden om met elkaar samen te werken.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Patiëntenfederatie Nederland Thebe Ruitersbos is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Zorg bij u thuis

Thebe Ruitersbos is uw zorgpartner in de wijk. U kunt hier zowel particulier als op basis van een indicatie zorg krijgen. We werken samen met onder andere huisartsen en fysiotherapeuten in de wijk. Wilt u meer informatie over zorg bij u thuis?

Ontdek meer over wijkverpleging 

Zorg in het woonzorgcentrum

Het woonzorgcentrum van Thebe Ruitersbos biedt een oplossing als u echt niet meer thuis kunt wonen. Wij kijken naar wat u nog zelf kunt, waar u ondersteuning van familie en naasten kunt krijgen en of de inzet van hulpmiddelen mogelijk is. Waar nodig bieden wij passende zorg.  

Er staat een vast team van medewerkers voor u klaar. Zo raakt u vertrouwd met elkaar en dat is wel zo fijn.

Lees meer over wonen met zorg

Dagcentrum

Het dagcentrum biedt een zinvolle, gezellige dagbesteding voor wijkbewoners en bewoners van Thebe Ruitersbos.

Net als de bewoners ontvangen de wijkbewoners ondersteuning, begeleiding en behandeling van onder andere een fysiotherapeut en een logopedist. Op deze manier kunnen zij zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen vertrouwde thuissituatie blijven. Mocht het nodig zijn dat wijkbewoners naar ons woon- of zorgcentrum verhuizen, dan is Ruitersbos voor hen al vertrouwd terrein.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het dagcentrum via telefoonnummer 06-13508554.

Diensten

Expertises

Goed ouder worden

Bij Thebe Ruitersbos besteden we veel aandacht aan uw welzijn. Dat is erg belangrijk voor uw zelfstandigheid, gezondheid en levensplezier. Dat doen we met een uitgebreid activiteitenprogramma. Ook ons restaurant ‘de Gasterij’ draagt hieraan bij. Het restaurant is het hart van Ruitersbos. Daar kunt u wijkbewoners, familie en bekenden dagelijks ontmoeten. Daarnaast vindt u binnen de muren van Thebe Ruitersbos een kapper en pedicure. In de naastgelegen fysiopraktijk kunt u nog terecht voor extra beweging en ondersteuning.

Activiteiten

Een kleine greep uit onze activiteiten: een koor, een handwerkclub, bingo, stoel-yoga, koffiedrinken en diverse vieringen in het Stiltecentrum.

We organiseren daarnaast diverse thematische activiteiten. Zo doen we jaarlijks mee aan de wandelvierdaagse en hebben we nauwe contacten met een basisschool uit de wijk voor leuke activiteiten. Ook organiseren we thema-avonden, zoals de aspergeavond en de Indonesische avond.

Grijs, Groen & Gelukkig

Een ander mooi voorbeeld van genieten, is bezig zijn met de natuur. Natuur maakt gelukkig en verbindt. De natuur heeft bovendien een gezonde werking. We zijn dan ook blij dat we als koploper een langdurige samenwerking hebben met het Instituut voor Natuureducatie (IVN). Met behulp van betrokken zorgverleners, vrijwilligers en omwonenden laten we bewoners genieten van de natuur en beweging in de buitenlucht.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op enkele veelgestelde vragen:

Voor sommige activiteiten vragen we een eigen bijdrage. Voor het betalen van de eigen bijdrage gebruiken we een strippenkaart. De strippenkaart kunt u kopen bij de activiteitenbegeleidster. De waarde van de strippenkaarten bedraagt € 20,- of € 50,-.

Zijn er vaste bezoektijden bij zorgcentrum Brabantpark?

Nee, familie en vrienden zijn altijd welkom om bij u langs te komen. Het is fijn als uw bezoek rekening houdt met de gezamenlijke zorg- en eetmomenten. Zo houdt u uw regelmaat.

Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122