Gegevens

Adres
Zaart 35
4819 ED Breda

076-5266600

Thebe | Aeneas

Thebe Aeneas ligt in de rustige woonwijk Boeimeer in Breda.
Er hangt een gastvrije, gezellige sfeer. Aeneas is een specialistisch verpleeghuis, waar Thebe complexe zorg verleent aan ongeveer 120 cliënten.

Als u zorg nodig heeft die wij écht niet kunnen bieden in uw thuissituatie, dan is wonen bij Thebe Aeneas een mogelijkheid. Het komt ook voor dat mensen tijdelijk worden opgenomen voor herstelzorg, revalidatie of ter overbrugging. Bij Thebe Aeneas zijn verschillende vormen van zorg mogelijk. De doelgroepen waar we veel ervaring mee en expertise in hebben zijn: 

Al deze zorgvormen biedt Thebe aan in kleine wooneenheden. In zo’n eenheid verblijven 6 tot 8 cliënten. De zorg is dus kleinschalig georganiseerd mét de voordelen van een grootschalige locatie. Alle afdelingen binnen de locatie zijn vernoemd naar een straat of plein in Breda (zoals Valkeniersplein of Heuvelplein). 

Iedere cliënt heeft een eigen slaapkamer. Daarnaast is er een gezamenlijke huiskamer. Het lijkt daardoor erg op wonen in gezinsverband. De sfeer is gemoedelijk en hartelijk en iedereen kent elkaar. We besteden veel aandacht aan welzijn en zinvolle dagbesteding. Er zijn centrale activiteiten en activiteiten in de huiskamers. Ook kunnen cliënten en bewoners lekker buiten zijn in de mooie tuin of het park in de buurt.

De zorgmedewerkers werken samen met verschillende deskundigen. Dat zijn onder andere de specialist ouderengeneeskunde, de psycholoog, de fysiotherapeut, de welzijnsmedewerkers, de gastvrijheidsmedewerkers en de servicemedewerkers. Zij zijn vaak op locatie aanwezig. Daardoor ontstaan er korte lijnen en kunnen de deskundigen snel schakelen. Ook is er een eigen tandarts en kapsalon aanwezig in Aeneas.

Iedere bewoner van Aeneas heeft een Eerst Verantwoordelijk Verzorgende/Verpleegkundige (EVV’er). De EVV’er is het eerste aanspreekpunt binnen de afdeling. Daarnaast heeft iedere cliënt een contactpersoon zorg. Dit is vaak een familielid, met wie regelmatig overleg over en afstemming van de zorg plaatsvindt. 

Bezoektijden

Dagelijks tussen 11.00 uur en 16.00 uur en op donderdagavond van 18.00 uur tot
20.00 uur. Bezoek is ook buiten deze tijden welkom.

De maaltijden vinden plaats tussen 12.00 uur en 13.00 uur en tussen 17.00 uur en 18.00 uur. Het is fijn voor de bewoners als de maaltijden in alle rust plaatsvinden. Wij vragen u vriendelijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van uw bezoek.

De openingstijden van het restaurant: dagelijks tussen 11.00 uur en 16.30 uur en op donderdag tussen 18.00 uur en 20.00 uur.

Bereikbaarheid

Thebe Aeneas ligt aan de Zaart 35 in Breda. Wilt u met het openbaar vervoer naar Thebe Aeneas komen? Kijk dan op 9292.nl voor de actuele reisinformatie. 

Cliëntenraad

Thebe Aeneas heeft een cliëntenraad. De cliëntenraad bestaat uit de volgende leden:

  • Albert de la Mar, voorzitter (in het verleden familielid van een cliënt)
  • Marianne Simjouw, lid (in het verleden familielid van een cliënt)
  • Annelies Speelman (familielid van een cliënt).

De cliëntenraad komt op voor de algemene belangen van de cliënten van Thebe Aeneas. De cliëntenraad heeft rechten en plichten. Die liggen in een wettelijk kader vast. De cliëntenraad overlegt om de 6 weken met het management van Thebe Aeneas. In dat overleg bespreken ze zaken die bij Thebe Aeneas op dat moment spelen.

U kunt de leden van de cliëntenraad bereiken via het managementsecretariaat van Aeneas. Stuur een e-mail naar clientenraad.aeneas@thebe.nl of bel 088 – 1171706.

Wilt u lid worden van de cliëntenraad? Geef dit dan door aan het secretariaat. Zij plannen een gesprek in met de voorzitter van de cliëntenraad.

Van links naar rechts: Marianne Simjouw, Albert de la Mar, Annelies Speelman, John Zuijkerbuijk, Marja van der Velden.

Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Werken bij Thebe Aeneas? 

Wil jij graag bij Thebe Aeneas komen werken? Klik dan hier voor alle vacatures en solliciteer direct! Kom snel jouw WAUW van Thebe ontdekken.

Meer informatie

Hier vindt u meer informatie over diverse onderwerpen: 

Wij zijn gefocust op het verbeteren van onze zorg. Wilt u helpen met het verbeteren van onze zorg? Beoordeel ons dan op ZorgkaartNederland. Wij hebben de certificaten NEN-EN-ISO 9001.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Patiëntenfederatie Nederland Thebe Aeneas is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Locatie Aeneas heeft een prachtige binnentuin waar u heerlijk kunt wandelen en kunt genieten van de vogels in de volière en de planten in de kas. Verder hebben wij veel voorzieningen waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld de was-, strijk- en stoomservice en het restaurant (openingstijden dagelijks 9.00 - 16.30 en op donderdag van 18.00-20.00).

De meeste voorzieningen zijn toegankelijk voor iedereen. Ook als u niet bij Aeneas woont. Zie hieronder de voorzieningen bij Aeneas. 

Bekijk ook de tarievenlijst met de algemene diensten

Aeneas biedt revalidatiezorg, verpleeghuiszorg en dagbehandeling op locatie. Wij bieden zorg aan jonge mensen met dementie, mensen met lichamelijke problemen (somatiek).

Logeerzorg
Bent u mantelzorger van uw partner of naaste en wordt dat u even te veel? Denk dan eens aan de mogelijkheid van Logeerzorg bij Thebe. Op onze locatie kan uw naaste terecht voor een kort en prettig verblijf. Onze professionals nemen voor even de zorg van u over. Zodat u als mantelzorger met een gerust hart weer kunt opladen. Klik hier voor meer informatie.

Diensten

Expertises

Op locatie Aeneas worden verschillende activiteiten georganiseerd. Daarnaast is er in de Tuinzaal iedere dag een inloopochtend. Cliënten van Aeneas kunnen hier bijvoorbeeld een kop koffie drinken, een praatje maken en schilderen. Daarnaast organiseren medewerkers van de activiteitenbegeleiding iedere middag een activiteit in de Tuinzaal. Denk bijvoorbeeld aan zitgym, wandelen, darten en een muziekcafé. Veel van deze activiteiten worden mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, familieleden en mantelzorgers. 

Op de afdeling voor mensen met dementie worden speciale activiteiten georganiseerd die structuur geven aan de dag van de bewoners. De activiteiten zorgen ervoor dat bewoners meer in contact komen met elkaar. We lezen bijvoorbeeld samen een boek of doen gezellig een spelletje.

Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122