Gegevens

Adres
Papenstraat 78
5081 JV Hilvarenbeek

088-1173700

Thebe | De Clossenborch

Op vijf minuten lopen van de Vrijthof, het centrale plein in Hilvarenbeek, ligt woonzorgcentrum Thebe De Clossenborch. Door de centrale ligging en de vele activiteiten die Thebe organiseert, is De Clossenborch naast een woonzorgcentrum ook een dorpshuis. Er hangt een gezellige sfeer en het woord ‘samen’ speelt een centrale rol.

De huidige en de toekomstige bewoners van Thebe de Clossenborch vragen iets anders van de zorg en van het gebouw dan wat er nu mogelijk is. Daarom zijn er plannen voor een verbouwing. Wilt u hier meer over weten, of hier zelfs over meedenken, klik dan hier

U kunt in De Clossenborch wonen als u zorg nodig heeft en niet langer thuis kunt wonen. Wij bieden zorg aan mensen met lichamelijke klachten, mensen met dementie en mensen in de stervensfase (palliatieve zorg). Ook bieden wij dagbesteding aan mensen uit Hilvarenbeek.

Als u bij ons woont, houdt u zelf de leiding over uw leven. U maakt nog steeds uw eigen keuzes. Door het gesprek aan te gaan en met aandacht naar u te luisteren, leren wij uw wensen en behoeften kennen. Benieuwd hoe De Clossenborch eruitziet? Neem dan alvast een kijkje door onderstaande video te bekijken.

Een kijkje bij Thebe Clossenborch

Het bijzondere aan De Clossenborch is dat we met elkaar de locatie maken. De meeste bewoners en medewerkers komen uit Hilvarenbeek of de directe omgeving. Wij kennen elkaar en staan altijd voor elkaar klaar. Zo zorgen wij voor een fijn thuis voor de bewoners. Naast 200 medewerkers zijn er ook zo’n 140 enthousiaste vrijwilligers aan het werk bij De Clossenborch. Deze vrijwilligers houden vaak leuke activiteiten en zorgen er bovendien voor dat alles zonder problemen verloopt op de locatie.

Bereikbaarheid

Thebe De Clossenborch ligt aan de Papenstraat 78 in Hilvarenbeek. Wilt u met het openbaar vervoer naar Thebe De Clossenborch komen? Kijk dan op 9292.nl voor de actuele reisinformatie. 

Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Verbouwing Thebe De Clossenborch

Er zijn plannen om de Clossenborch te gaan verbouwen. Lees er hier alles over.

Meer weten?

Werken bij Thebe De Clossenborch

Wil jij graag bij Thebe De Clossenborch komen werken? Klik dan hier voor alle vacatures en solliciteer direct! Kom snel jouw WAUW van Thebe ontdekken.

Meer informatie

Hier vindt u meer informatie over diverse onderwerpen: 

Bij Thebe zetten we ons iedere dag in om de kwaliteit van onze zorg nóg beter te maken. Uw beoordeling helpt ons daarbij. Wilt u onze zorg beoordelen? Kijk dan op ZorgkaartNederland.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Patiëntenfederatie Nederland Thebe De Clossenborch is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

In De Clossenborch bieden wij veel voorzieningen. U kunt bijvoorbeeld genieten van een heerlijke maaltijd in ons restaurant, een bezoek brengen aan de pedicure of meedoen aan de gym- en yogalessen. Veel voorzieningen zijn ook toegankelijk voor wijkbewoners, familie en vrienden. 

Bekijk ook de tarievenlijst met de algemene diensten

De Clossenborch is een woonzorgcentrum voor mensen met dementie of voor mensen met lichamelijke (somatische) problemen. Wij bieden u de zorg die u nodig heeft. Daarbij houden wij rekening met uw wensen en behoeften, want ieder mens is uniek!

Logeerzorg
Bent u mantelzorger van uw partner of naaste en wordt dat u even te veel? Denk dan eens aan de mogelijkheid van Logeerzorg bij Thebe. Bij De Clossenborch kan uw naaste terecht voor een kort en prettig verblijf. Onze professionals nemen even de zorg van u over. Zo kunt u als mantelzorger met een gerust hart weer even opladen. 

Diensten

Expertises

De Clossenborch beschikt over de speciale ontmoetingsruimte ´t Heerlycke Hof. Daar kunt u gezellig samenkomen voor een praatje onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook worden hier vaak activiteiten georganiseerd. De activiteiten hangen op de mededelingenborden op de afdelingen en staan in huisblad het Clossenbeekje. Voorbeelden van activiteiten zijn bewegen voor ouderen, de muziekmiddag, een spelletjesmiddag en thema-eten (zoals mosselavond). Een keer per maand organiseren wij een bijzondere activiteit. We gaan dan op excursie of vragen iemand voor een interessante lezing.

Voor mensen met dementie hebben wij een speciaal activiteitenprogramma gemaakt. Deze activiteiten zijn aangepast aan uw soort zorg. Als u in De Clossenborch woont, kunt u meedoen aan de activiteit wanneer u wilt. Voor sommige activiteiten vragen wij een kleine vergoeding. Woont u in een aanleunwoning van Thebe? Dan kunt u in de meeste gevallen ook meedoen aan de activiteiten.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op enkele veelgestelde vragen:

Dat ligt aan de indicatie die u heeft voor de zorg die u krijgt. U moet denken aan kosten voor:

  • De wasservice
  • Activiteiten
  • Kosten voor de tandarts, kapper en voetverzorging

Nee, als u dat wilt, zijn familie en vrienden altijd welkom om op bezoek te komen.

Er is niemand die de bewoner beter kent dan zijn of haar naaste(n). Wij verwachten van de naasten dat zij betrokken blijven in het leven van de bewoner. Zo zorgen we er samen voor dat de zorg en de dagelijkse activiteiten zoveel mogelijk passen bij de wensen en behoeften van de bewoner. Daarnaast zijn er ook praktische verwachtingen, zoals het schoonmaken van persoonlijke spullen. Thebe is verder verantwoordelijk voor de schoonmaak van de spullen van Thebe. Denk hierbij aan het bed, de kasten en de ramen.

Klik hier om hierover meer te weten of u aan te melden om mee te denken. 

Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Verbouwing Thebe De Clossenborch

Er zijn plannen om de Clossenborch te gaan verbouwen. Lees er hier alles over.

Meer weten?