Gegevens

Adres
Bergstraat 6
5051 HC Goirle

088-1171200

Thebe | Elisabeth

Woonzorgcentrum Thebe Elisabeth ligt in Goirle, een rustig dorp met een rijke historie. Elisabeth is een specialistisch verpleeghuis voor mensen met een complexe zorgvraag zoals dementie(niet-)aangeboren hersenletselcomplexe lichamelijke problemen en kortdurende overbruggingszorg. Bij woonzorgcentrum Elisabeth kunt u een zelfstandig leven leiden.

Bij woonzorgcentrum Elisabeth verlenen wij zorg aan mensen met complexe lichamelijke aandoeningen. Door intensieve zorg en behandeling behouden zij de regie over hun eigen leven. Door verschillende vormen van dagbesteding kunnen de bewoners van Elisabeth lekker aan de slag gaan met hun interesses.

Woonzorgcentrum Elisabeth verleent zorg aan mensen met dementie en (niet-) aangeboren hersenletsel verspreid over diverse gebouwen op hetzelfde terrein. U woont met een aantal andere bewoners samen op een afdeling. Als u bij Elisabeth komt wonen, kijken wij samen met u en uw familie of u behoefte heeft aan structuur, zekerheid, prikkels en contact met andere mensen.

Het zorgpersoneel biedt u de zorg die u nodig heeft. De medewerkers zijn speciaal geselecteerd voor deze leefmilieus en krijgen ook regelmatig scholing. Hierdoor kunnen wij de zorg perfect aanpassen op uw wensen en behoeften. Wij hebben écht aandacht voor u. Want ieder mens is uniek!

Als u woont op een van de afdelingen van Thebe Elisabeth dan behoudt u zelf de regie over uw leven met hulp van uw familie en naasten en met, daar waar dat kan, de ondersteuning van hulpmiddelen. Als u hulp of zorg nodig heeft, staan wij voor u klaar met onze kennis en deskundigheid. Alle medewerkers zijn speciaal opgeleid om cliënten met een complexe zorgvraag goed en op maat te behandelen.

Samen met u en uw familie kijken wij naar wat u nog wel kan. Daar stemmen wij uw zorg vervolgens op af. Daarnaast biedt woonzorgcentrum Elisabeth dagbehandeling voor mensen uit de wijk. U kunt bij ons kortdurend verblijven als u tijdelijk zorg nodig heeft ter overbrugging en als dit thuis niet mogelijk is.

Bergvenne en Geeracker zijn twee afdelingen behorend bij Elisabeth en gelegen in aparte gebouwen, naast en tegenover Elisabeth. Woont u in een van deze gebouwen, dan maakt u gebruik van dezelfde zorg en faciliteiten. Deze twee afdelingen zijn beschikbaar voor een specifieke doelgroep:

Thebe Bergvenne 

Mensen met (niet-) aangeboren hersenletsel die nog zelfstandig kunnen wonen, maar hulp dichtbij nodig hebben, wonen in een van de appartementen van Bergvenne. In deze appartementen kunt u wonen als u zich overdag en ’s nachts, over het algemeen, geen directe zorg behoeft. Zorg en ondersteuning zijn wel altijd dichtbij. Mocht u dus toch hulp nodig hebben, is dat altijd dichtbij. Dus als het nodig is, kunt u bellen en dan komt een van de zorgmedewerkers u helpen.

Thebe Geeracker:

Speciaal voor (jonge) mensen met (niet-) aangeboren hersenletsel en mensen met complexe lichamelijke aandoeningen is op het terrein van Thebe Elisabeth een aparte locatie; Thebe Geeracker. Op deze afdeling wonen juist de relatief jonge mensen bij elkaar. In een van de drie gezamenlijke huiskamers kunt u met elkaar eten, iets drinken of tv-kijken. In uw eigen appartement heeft u alle rust, vrijheid en privacy. Daar kunt u zich terugtrekken als u daar behoefte aan heeft. Zo maakt u van uw appartement écht uw thuis.

Bij Geeracker gebruiken we veel zorgtechnologie. Zo vergroten we de zelfstandigheid van de bewoners. Daarnaast hebben we samen met woonzorgcentrum Elisabeth een spreek-luisterverbinding. Daarmee kunt u in uw eigen appartement contact maken met een zorgverlener. Zo kunt u op afstand samen overleggen of u zorg nodig heeft. 

Bereikbaarheid

Thebe Elisabeth ligt aan de Bergstraat 6 in Goirle. Wilt u met het openbaar vervoer naar Thebe Elisabeth komen? Kijk dan op 9292.nl voor de actuele reisinformatie.

Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Werken bij Thebe Elisabeth? 

Wil jij graag bij Thebe Elisabeth komen werken? Klik dan hier voor alle vacatures en solliciteer direct! Kom snel jouw WAUW van Thebe ontdekken.

Meer informatie

Hier vindt u meer informatie over diverse onderwerpen: 

Thebe Elisabeth is een expertisecentrum, waar de medewerkers dagelijks bezig zijn met het verbeteren van de zorgkwaliteit. Dat doen we door energie te stoppen in zorgprojecten en technologie. Zo heeft Elisabeth een Zorg Innovatie Centrum, samen met Fontys Hogescholen. Wilt u helpen met het verbeteren van onze zorg? Beoordeel ons dan op ZorgkaartNederland.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Patiëntenfederatie Nederland Thebe Elisabeth is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Binnen woonzorgcentrum Elisabeth kunnen de bewoners gebruikmaken van diverse voorzieningen. Uiteraard kunnen ook familie, naasten en wijkbewoners hier gebruik van maken. U kunt bij Elisabeth een kopje koffie drinken met iets lekkers, een kerkdienst bezoeken of een vergaderruimte huren. Ook organiseren we regelmatig een thema-avond. Loop gerust eens bij ons binnen voor meer informatie.

Bekijk ook de tarievenlijst met de algemene diensten

Woonzorgcentrum Elisabeth is speciaal geschikt voor mensen met complexe zorgvragen, zoals dementie, (niet-)aangeboren hersenletsel en lichamelijke beperkingen. U woont samen met mensen die dezelfde behoeften hebben als u. Zo krijgt u de zorg die u nodig heeft. Daarnaast biedt woonzorgcentrum Elisabeth ook dagbehandeling voor bewoners met een lichamelijke aandoening.

Logeerzorg
Bent u mantelzorger van uw partner of naaste en wordt dat u even te veel? Denk dan eens aan de mogelijkheid van Logeerzorg bij Thebe. Op onze locatie kan uw partner of naaste terecht voor een kort en prettig verblijf. De professionals nemen voor even de zorg van u over. Zodat u als mantelzorger met een gerust hart weer kunt opladen. Bekijk meer informatie over Logeerzorg.

Diensten

Expertises

Iedere dag organiseren wij verschillende activiteiten voor de bewoners van woonzorgcentrum Elisabeth. Mantelzorgers en familie zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de activiteiten. Voor bewoners met dementie organiseren we speciale activiteiten op basis van het verenigingsleven. Net als in een vereniging stimuleren we bij Woonzorgcentrum Elisabeth onderlinge interactie en samenspel. De meeste activiteiten zijn kosteloos, maar soms vragen wij een kleine vergoeding.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op enkele veelgestelde vragen:

U moet een Wlz-indicatie hebben om in aanmerking te komen voor een plaats bij Thebe Elisabeth. Bij uw aanvraag kijken wij waar wij u de beste zorg kunnen leveren. Dit kan ook op een andere locatie zijn dan Thebe Elisabeth.

Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122