Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Psychomotorisch therapeut

Zit u niet lekker in uw vel, bijvoorbeeld omdat u zich verdrietig of angstig voelt? Dan is dat terug te zien in uw houding en beweging. Een psychomotorisch therapeut kan u daarbij helpen. De therapeut heeft oog voor houding, beweging, gedrag, gevoelens en gedachten. En probeert dit op een positieve manier te beïnvloeden door gebruik te maken van allerlei vormen van bewegen en ontspannings- of ademhalingsoefeningen. U werkt aan uw problemen door te ervaren en te doen.

Wat doet een psychomotorisch therapeut?

Uw lichaam en geest hangen nauw samen. Beweging en een goed beeld van uw lichaam dragen eraan bij dat u geestelijk lekker in uw vel zit. Net als goed naar uw eigen lichaam kunnen luisteren. Gaat het geestelijk even wat minder? Of vindt u het bijvoorbeeld lastig om te accepteren dat u bepaalde klachten heeft? Dan kan een psychomotorisch therapeut u helpen.

De psychomotorisch therapeut gebruikt bewegings- en lichaamsgerichte werkvormen. Tijdens deze therapie leert u door te doen en te ervaren. U ervaart u wat bepaalde bewegingen met u doen. Die ervaring helpt u om voelen, denken en handelen met elkaar te verbinden. Zo werkt u samen met de therapeut aan het oplossen van uw problemen.  

Psychomotorische therapie is altijd maatwerk. De therapeut kijkt goed naar wat u nodig heeft en wat u allemaal nog kan. De therapie kan plaatsvinden in de groep, individueel of allebei. Samen met uw therapeut bekijkt u wat het beste bij u en uw hulpvraag past.