Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Maatschappelijk werker

U verblijft in een verpleeghuis. Wij begrijpen dat dit een ingrijpende verandering is, zowel voor u als uw omgeving. Vaak wordt pas later duidelijk wat de blijvende gevolgen zijn. Dan begint een langdurig en uitdagend proces van aanpassen aan de mogelijkheden en zoeken naar een nieuw evenwicht. De maatschappelijk werkers van Thebe bieden een luisterend oor en geven advies. Zo maken we uw verblijf of uw behandeling bij Thebe aangenamer.

Wat doet een maatschappelijk werker?

Een maatschappelijk werker kijkt met u mee naar manieren om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Dat doen wij ten eerste door met u kennis te maken. We luisteren naar wat voor u belangrijk is en kijken welke adviezen daarop aansluiten. Als Thebe u niet kan helpen met uw hulpvraag, kunnen wij u verwijzen naar de juiste organisatie.

Systeembegeleiding

Wij helpen ook bij problemen die u ervaart met belangrijke mensen om u heen. Denk aan het (behandel)personeel, uw familie, vrienden, naasten of andere relaties. We maken de terugkerende problemen inzichtelijk, helpen om problemen op te lossen en om in de toekomst beter met elkaar te communiceren. Altijd met als doel om de relaties te verbeteren.

Cliƫntvertegenwoordiging

We vinden het belangrijk dat cliƫnten goed vertegenwoordigd worden. Dat wil zeggen: iemand die kan meedenken bij moeilijke keuzes tijdens uw verblijf bij Thebe. Soms is het voor u en uw naasten lastig te beslissen wie dat het beste met u kan doen. De maatschappelijk werkers staan voor u klaar om daar het gesprek over aan te gaan. Er is ook een mogelijkheid om een onafhankelijke vertegenwoordiger aan te stellen. Dat wordt een mentor genoemd.

Bewindvoerder

Als u uw eigen administratie niet meer kunt overzien, kan beschermingsbewind een optie zijn. De maatschappelijk werkers kunnen u helpen bij het aanvragen van een bewindvoerder. Een bewindvoerder is iemand die wordt aangesteld door de rechtbank om uw geldzaken te doen. Dat kan iemand uit uw eigen omgeving zijn, maar ook een onafhankelijke professionele bewindvoerder.