Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Logopedist

Ervaart u problemen met praten, horen, uw stem of taal? Of heeft u bijvoorbeeld moeite met eten of drinken door kauw- of slikproblemen? Dan kunnen de logopedisten van Thebe u helpen. Een logopedist helpt u om beter te communiceren of veilig te kunnen eten en drinken.

Wat doet een logopedist?

De logopedist helpt u om te communiceren met anderen. Ook als u moeite heeft met praten, taal begrijpen of horen. Ook ú wilt immers meedoen in een gesprek, en zich gehoord en begrepen voelen. Op uw eigen manier en met behoud van eigenwaarde. De logopedist helpt hierbij door met u te oefenen waar dit kan. Maar ook door familie en verzorgers te adviseren. Of door hulpmiddelen in te zetten als dit wenselijk is.

De logopedist helpt ook bij slikproblemen. U wilt graag zo lang mogelijk normaal blijven eten en drinken. Helaas kan dit niet altijd. Om verslikken tegen te gaan, kan het nodig zijn om drinken te verdikken of eten fijn te malen. Soms helpen speciale slikoefeningen. En soms zijn er blijvend aanpassingen nodig. Juist dan is het belangrijk dat maaltijden passen bij uw smaak en voorkeuren. De logopedist kan hierbij adviseren.

De logopedist biedt hulp bij:

  • Slikproblemen (dysfagie)
  • Spraakproblemen door verzwakte of aangedane mondspieren (dysartrie)
  • Moeite met uiten en/of begrijpen van taal (afasie) na een beroerte (CVA)
  • Gehoorproblemen
  • Adem- en stemproblemen
  • Communicatiehulpmiddelen

Diverse specialisaties

Onze logopedisten kunnen u op allerlei gebieden ondersteunen. Zo zijn twee van de logopedisten geregistreerd ParkinsonNet-therapeut. Bij Thebe werkt ook een mimetherapeut die ingezet kan worden bij gezichtsverlamming. En zo zijn er nog meer specialisaties binnen de vakgroep van de logopedisten, waardoor we voor veel verschillende ziektebeelden een zo goed mogelijke behandeling kunnen bieden.