Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Fysiotherapeut

Soms gebeuren er dingen in uw leven waardoor bewegen niet meer vanzelfsprekend gaat. Gewrichten kunnen stijver worden en de kracht kan afnemen. Uw lichaam, mobiliteit en beweegvertrouwen veranderen. Dan vraagt u zich wellicht af hoe dat in de toekomst verder moet. Als uw mobiliteit verandert, betekent dit niet dat u geen regie meer heeft over uw dagelijks leven en uw manier van bewegen.

De fysiotherapeuten van Thebe hebben veel kennis van de houding en beweging bij mensen met complexe gezondheidsproblemen en uiteraard de ouder wordende mens. Samen met een fysiotherapeut kijkt u naar wat u nog wel kunt en naar mogelijkheden om zelfstandig te blijven.

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut gaat met u en, indien nodig, met uw naasten in gesprek. We bespreken uw klacht, hulpvraag en zoeken naar een passende oplossing of eventuele alternatieven, binnen uw persoonlijke situatie. De behandeling kan bestaan uit oefentherapie, maar ook zeker coaching en advies. Zo proberen we samen uw zelfstandigheid te verbeteren én te verlengen.

Een fysiotherapeut:

  • Helpt u om uw spierkracht te onderhouden en te verbeteren
  • Zorgt ervoor dat u mobiel blijft
  • Leert u om balans te houden
  • Ondersteunt u in het opbouwen van uithoudingsvermogen
  • Leert u om aandacht te krijgen voor uw belastbaarheid
  • Helpt u om uw zelfredzaamheid en levenskwaliteit te verbeteren

Gezond beweegklimaat voor iedereen

Binnen Thebe vinden we bewegingsvrijheid belangrijk. Een gezond beweegklimaat draagt bij aan de algehele gezondheid van onze bewoners, revalidanten en onze collega's. Op dit gebied zijn we constant op zoek naar vernieuwingen binnen al onze woonzorglocaties. Denk hierbij aan technologische maar ook sociaal-maatschappelijke innovaties.

Naast het behandelen, adviseren en coachen, dragen onze fysiotherapeuten hier graag aan bij vanuit hun gedachtegoed, in werkgroepen en andere samenwerkingsvormen.

Een gezond beweegklimaat maakt onderdeel uit van onze visie De Bedoeling van Thebe.