Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Ergotherapeut

Gaan sommige alledaagse bezigheden niet meer zo soepel? Worden dagelijkse activiteiten steeds moeilijker? Dan staan onze ergotherapeuten voor u klaar. De ergotherapeut helpt u om zelfstandiger te worden bij dagelijkse bezigheden. 

Wat doet een ergotherapeut?

Ervaart u problemen bij alledaagse activiteiten? Een ergotherapeut helpt u bij het vinden van oplossingen voor allerlei beperkingen. Samen zoekt u naar manieren om beter om te gaan met problemen in het dagelijks leven. De ergotherapeut helpt u om zo veel mogelijk zelf te doen en u goed te voelen.

De ergotherapeut praat met u om te zien wat het probleem is en wat u nog wel kan. Als het nodig is, kan de ergotherapeut ook uw familie of verpleegkundigen vragen om u te helpen.

De ergotherapeut:

  • Leert u bepaalde vaardigheden (anders) aan
  • Helpt u om functies te herstellen, te vergroten of te behouden
  • Leert u omgaan met voorzieningen en hulpmiddelen
  • Denkt mee over slimme aanpassingen in uw omgeving
  • Geeft u, uw familie of de verpleging advies en informatie
  • Geeft informatie over ergonomisch werken

Ergotherapeuten zijn betrokken bij allerlei zaken. Dat varieert van Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) en zinvolle dagbesteding tot het aanleren van lig- en zithoudingen. Ook als het gaat om bijvoorbeeld rolstoelen, woninginrichting en of het tegengaan van doorligwonden kan een ergotherapeut van Thebe u helpen.